Kryddig korvpaj

En god och robust paj.

Du behöver

  • 350 gram kryddstark korv
  • 1 gul lök
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 100 gram färska champinjoner
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • (riven ost att lägg överst)

Pajdeg

Gör en sats pajdeg efter något av grundrecepten:
» Grundrecept pajdeg
» Fullkornspaj
» Dinkelpaj

Gör så här

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Fincka löken och fräs den lätt i olja, tillsätt svampen i mindre bitar eller skivor. Låt steka på svag värme tills allt mjuknat.
Tärna korven i små bitar. Vispa samman ägg, mjölk, ost och kryddor.
Blanda ner nästan all korven och svamp- och lökröran i stanningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över de korbitar du sparat och lägg lite riven ost överst.
Grädda pajen i 40-45 minuter i 180 grader. Låt svalna något och servera gärna med lättkokt broccoli.

 

» Se även våra tips om hur du lyckas med den perfekta pajen!


Kommentar av Greta
10 augusti 2012

Jag har just lagt in den i ugnen. Vi får se hur det blir, väldigt positivt enligt alla komentarer, återkommer.

Svar av Greta
10 augusti 2012

Hoppsan, skrev fel. Menar kommentarer, man blir ju så gammal med tiden, där skrev jag iallafall inte fel

Kommentar av G.K
28 november 2009

Den ska jag pröva, verkar god.

Kommentar av TK
15 december 2009

Jag har två såna här pajer i ugnen nu, var riktigt roligt att göra. Återstår att se hur det smakar. Hade ingen kryddig korv utan tog det jag hade - vanligt falukorv. :)

Redaktionens kommentar
Då hoppas vi den smakar utmärkt!
Kommentar av TK
17 december 2009

De blev båda mycket uppskattade! :) Pojkvännen åt och åt och åt! *skrattar*

Kommentar av MTP
4 november 2010

Riktigt god! Rekommenderar starkt!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se

Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

fiskrecept.nu


Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

Viltkött har ofta mycket smak och lagar du renskav behöver du sällan krydda med örtkryddor. Låt istället råvarorna hjälpa varandra och locka fram de enkla smakerna.
En klassisk viltskavsgryta med enbär, svamp och lingon värmer och är enkel festmat som passar när man vill ha rejäl, varm mat. Men viltskav från frysen passar lika bra i en pasta carbonara eller i en risotto som får fint mustig smak.
Tillsammans med rotfrukter blir viltskav en god viltskavspytt, eller en renskavspytt som en vildare variant av pyttipanna.
Serverad du renskav med rödbetor och timjan har du en lyxig helgrätt som passar fint med grönsallad och hembakat bröd!
Äter inte alla i sällskapet kött? Det går faktiskt att göra en vegetarisk variant – vegetarisk renskavsgryta på Quorn, som smakar vilt och riktigt bra!

 viltskav.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...